De oorsprong

De HSV de Duivelskolk is opgericht op 18 oktober 1961 en was van oorsprong een "Weurtse" vereniging. Leden moesten woonachtig zijn in Weurt of daar geboren zijn. Later is dit principe losgelaten en kon iedereen lid worden.
Inmiddels zijn de meeste leden afkomstig van buiten Weurt.
Van de oprichttingsvergadering zijn de "notulen" bewaard gebleven.
Leuk om te weten is dat de contributie werd vastgesteld op 1 gulden per maand en dat de voorzitter zich belastte met het maandelijks innen (persoonlijk ophalen) als dat nodig was.

De vereniging is genoemd naar het eerste viswater dat gepacht werd nl. de Duivelskolk, gelegen binnendijks aan de Waalbandijk in Weurt.

Later is hierbij het Oude Grindgat en het Nieuwe Grintgat bijgekomen, eveneens gelegen aan de Waalbandijk (buitendijks).

Inmiddels bestaat de vereniging uit ca. 150 leden, waarvan ca. 2 jeugdleden